Vigselfotografering i Bringetofta kyrka


Det är alltid kul att få vara med och föreviga vigselceremonierna. Då får man chansen till ytterligare bilder av brudparet, och man kan även få med fina detaljer som man annars kanske missar. Det gäller att försöka få med det som händer under ceremonin, och då måste man vara på rätt plats i kyrkan vid rätt tid, utan att störa brudparet, prästen eller gästerna. Jag rekognoscerar kyrkan i förväg, och läser på programmet innan vigseln börjar, så att jag vet hur jag skall röra mig och var ljuset faller bäst. Det är mycket sällan jag använder blixt i kyrkan. Det stör för mycket, och riskerar förstöra känslan det ordinarie ljuset i kyrkan ger.

Vigselceremonin mellan Josefine och Fredrik i Bringetofta kyrka utanför Sävsjö förra våren, var kanske den mest gripande jag fick vara med om under 2009. De hade två präster, en lokal präst från Svenska Kyrkan och en från en frikyrkoförsamling. Den sistnämnde verkade känna brudparet väl. Det gjorde ceremonin både högtidlig och personlig.

Tack för att jag fick vara med!











blog comments powered by Disqus

Som de flesta andra webbplatser använder den här också cookies för att hålla kolla på dig och ge dig bästa möjliga användarupplevelse.