Bröllopsprislistan för 2011


Bröllopsprislistan är nu uppdaterad till 2011 års version. Inga stora överraskningar väntar för den som jämför med 2010 år prislista. Jag testar att erbjuda digitala bildpaket åtminstone ett år till.

Vill Du vara säker på att kunna göra en bokning av bröllopsfotografering, så boka så snart som möjligt! Kalendern fylls på hela tiden...
Comments

Bröllopsprislistan för 2010 är klar!


Nu är äntligen bröllopsprislistan klar! Du hittar den på den här sidan.
Comments

Huvudbry...


Jag sitter fortfarande och jobbar med prislistan för bröllopsfotograferingar under 2010. Jag håller på och förändrar min prismodell, så att prislistan fortfarande skall återspegla den valfrihet jag vill erbjuda mina kunder, men samtidigt vara enklare att förstå. Det är inte helt lätt... och det krävs en del tankearbete för att priserna skall hamna på rätt nivå.

Tidigare om åren har jag ju haft en helt flexibel prislista där jag debiterat en grundkostnad, som hade sitt ursprung från tiden med film i kameran, och tillägg för varje arbetstimme och produkt därutöver. Då var jag ju främst tvungen att ta betalt i proportion till materialkostnaderna. Numera går det ju åt mindre förbrukningsmaterial, men betydligt mer arbete och löpande kostnader för kameror och datorer, kalibrerade bildskärmar och backupsystem. Arbetstiden och sådana kostnader är enkla att glömma, och det kanske man inte heller tänker på som kund.

Som bröllopsfotograf är man ju inte bara någon som är skicklig med sin kamera, utan också en garanti för att det verkligen blir bra bilder från bröllopsdagen även om det är dåligt väder, svåra ljusförhållanden, mörka kyrkor eller nervösa brudpar. Om man skall kunna erbjuda en sådan trygghet måste man också ha backup för allt. Genomarbetade arbetsmetoder, dubbla kamerahus och att använda flera olika minneskort mm är en självklarhet!

Jag har i alla fall bestämt mig att testa en ny sak under 2010, som många frågat efter - jag kommer att sälja färdigbearbetade digitala filer för de brudpar som vill skriva ut bilder själva. Motivet till att jag inte gjort det tidigare är främst att jag har velat kunna garantera att alla bilder som hänger på väggarna hemma hos mina kunder skall hålla en kvalitet som jag kan stå för. Nu riskerar jag att tappa den kontrollen, men de kunder som vill ha utskrifter av högsta kvalitet, kommer naturligtvis även i fortsättningen kunna beställa dem av mig.

Nähä, nu tar jag lite mer kaffe och fortsätter med prislistan...
Comments

Som de flesta andra webbplatser använder den här också cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse.