God Jul och Gott Nytt År!

Julkort_2017_Johan_Lindqvist_Fotografi

Nu har ett helt år gått igen… och det här året har det hänt massor. Jag har under året haft många roliga, spännande och utvecklande uppdrag, och jag tackar alla mina vänner, kunder, leverantörer, kollegor och följare för förtroendet och glädjen att få jobba med er! Utan er hade det inte blivit ett så bra år!

Därutöver har jag, förutom alla fotouppdrag, gjort ett antal större och mindre förändringar, som kommer att få effekt framförallt under 2018. Det kostar en del energi att göra förändringar, och det tar ett tag innan de hunnit verka ut och ge den effekt som det var tänkt.

Något som det hänt mindre med under året, eller rättare sagt inget alls, är min hemsida. Jag började i somras att jobba med den nya hemsidan, men sedan kom hösten med en massa andra, mer angelägna uppgifter, så den fick vänta. Nu hoppas jag att det inte dröjer alltför länge innan den nya versionen kan släppas. Vi får väl se hur det går…

Inför 2018 hoppas jag också ha effektiviserat mitt arbetsflöde så pass mycket, att jag ska hinna med att blogga lite mer än i år. Jag vill ju så gärna visa er vad som händer - och dela med mig av mina bilder!

Tråkigt nog har jag inte haft kraft nog att hålla igång bloggen det här året. Jag har däremot lagt ut en del bilder på Instagram - du följer väl mig där?

Nu är det dags att ta helledigt och fira jul och nyår, för att sedan återkomma med ny kraft "på andra sidan".

Jag önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Comments

Femhundra gillare!

500

Hurra! Idag nådde antalet gillare på min Facebook-sida upp till det magiska femhundrastrecket! Jag är jätteglad, och känner mig både stolt och ödmjuk inför det stora antalet. Jättekul!

Nu korkas den virtuella champagnen upp och det blir fest! Jag lovar bjuda er på en och annan fin bild även i framtiden, om ni hänger med mot nästa mål.

Tack allihop!



Comments

Nytt år och ny design på hemsidan!

2014-01-01_0001Årets allra första exponering, tagen endast fyra sekunder in i 2014! Det kommer att bli många till under året...

Jag vill tacka alla gamla och nya kunder, kollegor, leverantörer, samarbetspartners, följare, gillade och tillfälliga besökare för ett bra år och samtidigt önskar er ett riktigt gott nytt år!

2013 var ett hektiskt år med många roliga, utmanande och stimulerande uppdrag och även en del administration i samband med byte av företagsform (från enskild näringsverksamhet till aktiebolag). Under våren skall jag försöka blogga om en del av förra årets fotojobb. Jag hoppas på att 2014 blir minst lika bra, och att jag hinner lägga mer tid på det som är huvuduppgiften; att skapa bilder åt både kunder och mig själv.

Som ett startskott för det nya året sjösätter jag nu äntligen en ny version av min hemsida. Den gamla versionen har tjänat väl, men den nya innehåller ett antal förbättringar;

  • Enklare och renare design.

    Jag har tagit bort lite "lull-lull" för att du, som besökare, skall kunna fokusera på det som du förhoppningsvis kommit hit för; mina bilder. En del överflödigt innehåll har tagits bort, men det kommer också att tillkomma en del nytt efterhand. Jag vill att sidan skall vara ren, snygg och enkel att förstå. Det är lätt att vilja stoppa in en massa effekter, men de ökar oftast inte användbarheten, så det försöker jag låta bli att göra.
  • Större bilder och bättre upplösning.

    Bilderna är alltid det viktigaste. Jag ställer höga kvalitetskrav. Både på hemsidan och när jag fotograferar åt en kund. Därför har en strävan varit att den nya hemsidan skall kunna visa större och skarpare bilder, och inte minst, bilderna skall visas snyggt och skarpt även på Apples högupplösta så kallade Retina-skärmar (på iPad och MacBook Pro). Jag kommer att fylla på med "Retina-klara" bilder från och med nu, men ändrar inte i de gamla blogginläggen.
  • Responsiv design.

    Många surfar idag på sina mobiler och surfplattor. Jag med. Säkert du också. Den gamla sidan fungerade på alla plattformar, men den nya anpassar sig efter vilken plattform du använder. Allt för att du skall få en så angenäm upplevelse som möjligt när du är här!

Inledningsvis kommer det att vara ett något begränsat innehåll på sajten. Jag fyller på efterhand som jag hunnit jobba igenom och uppdatera informationen. Alla gamla blogginlägg har dock följt med, och jag rekommenderar att du använder sökfunktionen för att hitta det du letar efter.

Jobbet med den nya hemsidan och att jag haft fullt upp med jobb under hösten har gjort att jag inte hunnit eller orkat uppdatera bloggen speciellt ofta, men nu blir det förhoppningsvis ändring på det! Häng med mig under 2014!



Comments

Nu är det dags att blogga igen!

DSC_3147
Oj, vad länge sedan det var jag bloggade! Nu får det bli skärpning! Jag har ju en hel del som jag inte visat er…

Det är ju kul att ha mycket att göra, men samtidigt trist att man inte hinner med allt man vill.

Nåja. Nu är det i alla fall dags att blogga ifatt lite bröllop mm. Håll ögonen öppna! Snart kommer mer!

Comments

Gott Nytt År!

Ett riktigt gott nytt år önskar jag alla gamla och nya besökare på hemsidan!

I vanlig ordning brukar jag börja året med en liten uppdatering av hemsidan - så även i år. Dock sker ingen större designuppdatering i år, utan bara mindre puts och fix. Jag har bland annat uppdaterat min logga lite grann och bytt system för bildvisning på mina bildsidor. Loggan är lite elegantare, och känns i alla fall mera rätt för mig idag. Bildvisningen anpassar sig nu efter besökarens skärmstorlek och visar därför större bilder för de flesta. Jag har inte fyllt på med fler eller nyare bilder än, men det kommer! Förhoppningsvis upplever du att hemsidan är lite renare och snyggare.

Bröllopsprislistan är under uppdatering, och nya priser för 2012 kommer att läggas upp om någon dag eller två.

Inom kort kommer jag att berätta om mina fotografiska "nyårslöften", eller målsättningar inför 2012, så kom tillbaka hit snart igen!

Comments

Tiden går...


...alldeles för fort ibland! Snart är våren här på riktigt! Jag gillar ju vinter, men det betyder inte att jag inte uppskattar våren - det är ju växlingarna mellan årstiderna som gör att man kan längta till och njuta av förändringarna.

Det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen, men det beror bland annat på att vi varit och åkt skidor i Sälen på sportlovet, och då blev det inte många bilder tagna. Samtidigt drabbades större delen av familjen av kraftiga förkylningar, och jag har helt enkelt inte orkat jobba som jag brukar. Nu är det dock på uppåtgående igen, men då är det en del förlorad tid att ta igen.För att inte tala om träningen, som legat på en mycket låg nivå alltför länge.

Just nu jobbar jag med efterarbeten från några av förra årets bröllop (och faktiskt från ett bröllop från 2009!), men också efter det här årets första. Det är alltså en hel del bilder som skall gås igenom och flera album som skall göras, och det tar ganska mycket tid. Jag låter nog er få en och annan tjuvtitt, när albumen börjar bli klara. Det gäller att jag blir klar med dem innan årets bröllopssäsong drar igång på riktigt!

Tills dess bjuder jag på två bilder jag gjorde för hemsidan för ett bra tag sedan, men som inte kommit till användning förrän nu (förutom för brudparet, som beställde dem som förstoringar på canvas).

elmsjo_vintage

För övrigt så har jag redan ganska många bröllopsfotograferingar inbokade för säsongen, men det finns plats för några till. Under sportlovet fick jag tre bokningar inom ett dygn! Jag gör ju inte fler än att det känns rimligt att hinna med, vilket innebär att jag satt upp en gräns för hur många jag bokar in under maj-augusti. Dessutom gör jag bara en bröllopsfotografering per dag. De brudpar som bokar mig som sin bröllopsfotograf skall känna att jag verkligen avsätter tiden för dem, och inte måste rusa iväg till ett annat väntande brudpar.

Glöm inte kolla på BILDER - Nya bilder - även om jag inte uppdaterar bloggen, så händer det allt som oftast att lägger in nya bilder där.

Vi hörs snart igen!


Comments

Året börjar med en uppdatering av hemsidan


Det handlar inte om någon stor uppdatering, men en lätt uppfräschning av hela systemet och en omdesignad startsida. Startsidan innehåller nu, förutom lite informationstext, även de senaste inläggen från bloggen. Det gör att besökarna utan att klicka vidare kan se det senaste uppdaterade på hemsidan. Snart kommer även lite nya bilder i bildspelet på startsidan...

I bildgallerierna finns redan nu en del nya bröllopsbilder från 2010, och min målsättning är att lägga in ett par bilder till varje dag i någon vecka framåt.

Bröllopsåret 2011 börjar redan den 15/1 med ett vinterbröllop i Nävelsjö i Vetlanda kommun mellan Lina och Sebastian! Vinterbröllop är väldigt roliga att fotografera! Naturligtvis kommer bilder på bloggen!

winter wedding, vinterbröllop, brud, brudgum, brudpar

Bilden ovan är från ett vinterbröllop förra året, då jag hade förmånen att få fotografera Ann-Sofie och Oscar i gamla stan i Eksjö. Det var sjutton minusgrader, men de var tåliga och vi fick jättefina bilder! Se fler bilder i det gamla blogginlägget Vinterbröllop!

Välkommen till ett nytt år på www.johanlindqvist.com!

PS. Du följer väl mig på Facebook och Twitter?

Comments

Enklare adress på Facebook!


Äntligen hittade jag hur man skall göra! Nu hittar Du till Johan Lindqvist Fotografi på Facebook på den något mer logiska adressen
http://www.facebook.com/johanlindqvistfotografi
Comments

Som de flesta andra webbplatser använder den här också cookies för att hålla kolla på dig och ge dig bästa möjliga användarupplevelse.