Modellfotografering

Emilia vid fönstret

Det är alltför sällan jag har (eller tar mig) tid att fotografera för min egen skull. Det är inte bra, eftersom jag behöver den injektion av glädje och inspiration det ger mig. Därför bestämde jag mig att utnyttja en fredagskväll för några veckor sedan att fotografera lite på ett tema jag funderat på ett tag.

Jag behövde då en tjej med tatueringar, som kunde tänka sig att visa upp dem för mig och min kamera (och alla läsare på min blogg mm). Emilia hade jag träffat i samband med ett fotouppdrag för ett företag i Eksjö kommun, och hon hade allt jag behövde för förverkliga några av idéerna.

När jag sedan tittade igenom bilderna, fastnade jag för en serie bilder som inte var planerade, och som egentligen inte alls visar så mycket av hennes snygga tatueringar. Jag tycker dock att de fångade en annan och djupare känsla, som jag tycker om. Vad tycker du?

001-svartvit-portrattfotografering-sensuell-modell002-svartvit-porträttfotografering-sensuell-modell003-svartvit-porträttfotografering-sensuell-modell

Den här sortens fotograferingar, som jag bara gör för att det är kul och utvecklande, är väldigt viktiga. Jag kan testa ljussättningar, kompositioner och använda miljöer som sedan kan komma till nytta vid andra fotograferingar, men framförallt så fylls jag av energi och lust att ge mig på nya uppdrag.

Comments

Into the light...

I kontrast till alla ljusa bröllopsbilder...

2011-04-21_0084
2011-04-21_0093-2 2011-04-21_0053-2-2
2011-04-21_0064-2

Bilderna är från en modellfotografering i våras, men som jag nyligen lagt ut (delar av) för kritik på Modellbilder, Photosig, Flickr och Fotosidan. Kolla vad andra tycker om bilderna, och skriv gärna en egen kommentar!

Comments

Modellfotografering

Någon gång då och då gör jag modellfotograferingar. En del är rena uppdrag, där modellen beställer bilder och då försöker jag åstadkomma den känsla och de bilder modellen är ute efter. Andra modellfotograferingar görs mer baserade på en idé om en bild eller för att jag eller modellen (oftast båda) vill träna på något eller testa något. De senare görs helt utan att pengar är inblandade - vi gör det för att det är utvecklande och roligt!

Nu var det länge sedan jag genomförde en sådan fotografering, eftersom jag helt enkelt inte hunnit med, men för ett par veckor sedan hittade jag äntligen en lucka!

2011-04-21_0255-2 2011-04-21_0260-Edit-2-2
2011-04-21_0285-Edit-Edit 2011-04-21_0273-Edit

De här bilderna är en del av bonusresultatet från en relativt kort session jag hade med den vackra Monessa i ett äldre hus i Eksjö. Bilderna som var den riktiga anledningen till att vi kom dit, får ni kanske se senare...


Comments

Som de flesta andra webbplatser använder den här också cookies för att hålla kolla på dig och ge dig bästa möjliga användarupplevelse.