Fotografiskt nyårslöfte 1 - Projekt 366

En bild om dagen under 2012!


Min fotografiska nyårslöfte 1 innebär att jag varje dag under hela 2012, utöver egna eller beställda fotojobb, skall fotografera och (helst samma dag) publicera en bild.

Syftet är att utveckla min kreativitet och att tvinga mig att tänka fotografiskt annorlunda varje dag. I huvudsak skall bilderna tas och bildbehandlas med min iPhone, vilket gör att jag tvingas att befria mig från höga krav på teknisk kvalitet, och i största möjliga mån avgränsa mig från andra tekniska aspekter.

Projektet genomförs helt och hållet för min egen skull, och har inget med min övriga fotoverksamhet att göra, även om det naturligtvis kommer att finnas beröringspunkter. Förhoppningsvis kommer jag tvingas till att tänka annorlunda, vilket kan ge mig inspiration och idéer, som jag kan ha nytta av i min andra fotografering. Jag har ännu inte bestämt vad det skall resultera i, utan det får tiden utvisa.

Mina regler är få och enkla:

  • Jag skall ta, och helst samma dag, publicera en bild om dagen under hela 2012. Undantag från publicering varje dag kan göras om jag till exempel inte har tillgång till någon Internetuppkoppling eller annan verksamhet förhindrar det. Då kan publicering den dagliga bilden skjutas fram till "första bästa tillfälle".
  • Den dagliga bilden är ett fritt bildskapande och får förändras, manipuleras, förvanskas hur mycket som helst. Bilderna behöver inte föreställa något, ha något budskap eller berätta någon sammanhållen historia.

Här är den första!

366-001

Mina bilder i 366-projektet hittar du här eller direkt på Flickr. Jag har inte tänkt lägga upp bilderna i bloggen.

Vad tror du? Kommer jag att lyckas? Skriv gärna en kommentar!

blog comments powered by Disqus

Som de flesta andra webbplatser använder den här också cookies för att hålla kolla på dig och ge dig bästa möjliga användarupplevelse.