Nattpuls 2014

I lördags var det en lång arbetsdag. Den började med en bröllopsfotografering (delvis i ösregn) i Jönköping, vigsel i Barnarp och fotografering vid mottagning på Spånhults herrgård i Norrahammar. Det kommer en bloggpost om det så småningom.

Efter bröllopsfotograferingen satte jag mig i bilen för att köra drygt 20 mil till Sölvesborg, där löptävlingen Nattpuls genomfördes för första gången. Mitt uppdrag var att springa och fotografera loppet inifrån, så jag bytte om till löparkläderna och hängde på mig kamera, blixt och ett extra objektiv.

Det blev ett kul och lite knepigt fotouppdrag. Att blixtsnabbt uppfatta situationen, välja vinkel, bedöma ljuset och fotografera i mörker är inte helt enkelt. Lägg till att löpningen blir ett intervallpass mellan stillastående och ruscher, och att en stor del av sträckan går på en väldigt speciell, och vacker bro, men som gungar rejält när hundratals löpare rusar fram över den.

Idén bakom Nattpuls är att loppet skall sätta upplevelsen i centrum och att alla skall kunna delta och inte bara de som löptränat hela sitt liv. Därför hände det kul saker längs hela banan. På torget fanns en DJ, stor del av banan var upplyst av marschaller, längs banan fanns en kör, en sångtalang och en sambaorkester. Det var riktigt kul att springa, och efteråt såg jag bara glada ansikten, men vissa var naturligtvis lite trötta...

Fler bilder hittar du på http://nattpuls.com/bilder-2014/

nattpuls-01nattpuls-02nattpuls-03nattpuls-04nattpuls-05nattpuls-06nattpuls-07nattpuls-08nattpuls-09nattpuls-10nattpuls-11nattpuls-12nattpuls-13nattpuls-14nattpuls-15nattpuls-16nattpuls-17Bnattpuls-18bnattpuls-18cnattpuls-19nattpuls-20

blog comments powered by Disqus

Som de flesta andra webbplatser använder den här också cookies för att hålla kolla på dig och ge dig bästa möjliga användarupplevelse.