Jag gillar vinter!


Jag är tveklöst en av dem som trivs på vintern. Vintern ger så många möjligheter att njuta av naturen på annat sätt än under barmarksperioden. Om det är riktig vinter, förstås....

Jag åker skidor både utför och på längden, utan att vara särskilt skicklig eller snabb, men jag tycker verkligen att det är roligt. Att träna på längdskidorna ger en fantastiskt bra träning för hela kroppen.

Fast ännu roligare är det att åka långfärdsskridskor! Har ni inte provat, kan jag verkligen rekommendera det! Det är ganska lätt att lära sig, man kan utan större ansträngning åka ordentligt fort, eller ta det lugnt och bara glidåka för att njuta av omgivningarna.

En annan sak med vintern är, om det är mycket snö, att det blir tystare. Snön dämpar och det är mindre brusljud runt omkring. Särskilt om det är lite kallare, som när jag för någon vecka sedan tog bilden nedan. Då var det minus 17 grader, solen hade nyss gått ner och jag var ensam vid Nifsarpsmaden i Eksjö. Jag fascinerades av den stora mängden kaveldun som bara stod och spretade i alla riktningar, och som tillsammans med det kalla ljuset skapade ett märkligt landskap.



Det är synd att inte fler brudpar väljer att gifta sig på vintern. Den lågt stående solen ger ett helt annat ljus än det man har när man fotograferar runt lunchtid på sommaren. Tillsammans med en dämpad färgskala kan man göra finfina bilder, som skiljer sig från de traditionella bröllopsbilderna. Det är klart - det kräver lite annat runt omkring, för att hålla brudparet (och fotografen) varm nog att ägna full uppmärksamhet åt varandra och inte åt kalla tår och röda näsor. Det är det värt!

Med lite tur kan jag kanske visa några nytagna vinterbröllopsbilder om ett par veckor... Håll ögonen öppna!
blog comments powered by Disqus

Som de flesta andra webbplatser använder den här också cookies för att hålla kolla på dig och ge dig bästa möjliga användarupplevelse.