Bröllopsfotograf i Småland - Johan Lindqvist
OM JOHAN

En småländsk bröllopsfotograf

Hej, det här är jag!

Kärlek och bröllop


Kärleken i era ögon. Närheten och värmen. Glada och lyckliga människor i vackra miljöer. Mycket känslor i luften.

Utmaningen att, på nya spännande platser och under alla tänkbara förhållanden, skapa vackra bilder som ni inte vill leva utan. Att försöka känna in stämningen. Att med kamerans och ljusets hjälp berätta om er, er kärlek och er bröllopsdag. När allt stämmer och resultatet blir fantastiska bilder.

Att få vara en del av er stora dag, gärna från morgon till kväll - och fånga er glädje och kärlek. Blickarna. Detaljerna. Känslorna. Att sedan få skapa ett vackert album, som får er att minnas och känna känslorna från dagen. Om och om igen.

Det är allt det som gör att jag älskar att fotografera bröllop.
Fotograf Johan Lindqvists logga
Porträtt av bröllopsfotograf Johan Lindqvist
Jag vill ge varje brudpar något unikt, och försöker, tillsammans med er, hitta det där som gör era bröllopsbilder till just ERA bröllopsbilder.

Personligt bemötande, bra planering och förmåga att se, och fånga tillfället, är det som möjliggör det. Det tar tid, och därför bokar jag inte mängder av bröllop varje år - jag vill kunna ge allt för de brudpar som väljer mig.

Ni hittar mig i den lilla vackra trästaden Eksjö på det småländska höglandet, men jag fotograferar gärna på andra platser i Sverige, eller utomlands, om ni planerar att gifta er där. Jag är nyfiken, reser gärna och gillar att se nya platser och miljöer!
Fotograf Johan Lindqvists logga

Nej, inte den bilden!

Bröllopsfotograf Johan Lindqvist sitter lutad mot en tall i fjällnära skog och dricker kaffe. Han blunder och njuter av solen och har bara fötter.
Min fru tyckte inte jag skulle använda den här bilden. ”Det är för mycket fötter”, sa hon, men jag tycker att den beskriver mig ganska bra - jag är nog ganska mycket fötter. I varje fall är de ganska stora, används ofta och jag står stadigt på marken med dem.
 
Bilden är tagen en solig höstkväll på en fjällvandring i Jämtlandsfjällen, och jag kommer fortfarande ihåg känslan jag hade när jag kommit fram till den lilla tjärnen, där jag bestämt att jag skulle bo över natten. Jag satte upp tältet, kokte kaffe och hängde upp strumporna att torka i kvällssolen. Det var tillräckligt varmt för att gå omkring barfota, och jag satte mig vid vattenkanten med det nykokta kaffet och njöt verkligen av tillvaron.
 

Trygg och stabil


När jag tittar på bilden tycker att jag ser ut att vara lugn, trygg och tillfreds - och så kommer ni säkert också att uppfatta mig när jag fotograferar. Jag är inte den som stressar omkring, och är ”clown” - utan snarare är den som hjälper er att känna er lugna och trygga under bröllopsdagen. Under porträttfotograferingen försöker jag skapa en situation där ni får möjlighet att under en stund, bara ägna er åt varandra  - det kanske är den enda stund för er själva ni får under hela bröllopsdagen. Förutom bröllopsnatten då…

Med över 120 bröllop och mer än 15 år i branschen, har jag hanterat de flesta situationer som kan uppstå i samband med ett bröllop - och jag delar gärna med mig av den erfarenheten när ni planerar ert bröllop. Se mig som er personliga bröllopssupport!
 

Inspirerad av naturen


Naturen är väldigt viktig för mig. Jag trivs väldigt bra i skogen, på fjället och vid havet, och att då få fotografera i den miljön tillsammans med brudpar som också känner mycket för naturnära miljöer är ju verkligen något jag gillar. Det kommer att synas i bilderna!

Ljuset från den lågt stående solen skapar karaktär, djup och form. Det är också något jag gärna använder i mina bilder, när så är möjligt. Jag använder gärna skuggor och begränsade ljusfält för att isolera och betona det viktiga i bilden. Det är därför jag gillar att fotografera när andra tycker att det är svårt! Jag fotograferar gärna på hösten eller vintern, i mörka lokaler och på nya spännande platser.

Jag är också väldigt förtjust i färgskalan i skogen och på fjället. Naturnära varma färger från jord, tallarnas stammar och de lite dovare gröna färgerna tycker jag mycket om, och försöker gärna få in i mina bilder. Även när jag fotograferar i stan.
 

Praktisk, planerad och noggrann

 
Det ligger en karta och en plastpåse bredvid mig. För mig symboliserar kartan god planering och noggranna förberedelser. Jag är en ganska strukturerad och noggrann person, och jag börjar faktiskt planera de flesta fotograferingar genom att titta på kartan.

Jag försöker förutsäga ljusförhållanden och vilka platser som kan bjuda på de bästa möjligheterna för vackra bilder. Jag planerar också för det oväntade (därför plastpåsen), något som jag har i ryggmärgen från min militära bakgrund. God planering, men att samtidigt inte vara fast i planen, gör att jag har lätt att improvisera och anpassa mig efter aktuella förhållanden och att fånga tillfällena.
 

Tack för kaffet!


Att jag dricker kaffe på bilden är också ganska talande. Jag dricker MYCKET kaffe, och har som princip att aldrig tacka nej till kaffe.

När får jag lära känna er över en kopp?