Bröllopsfotograf i Småland - Johan Lindqvist
PAPPER - YTOR

Papper och ytor

Det finns fyra olika papper att välja på för ert album - traditionellt fotografiskt papper i två varianter och två olika Fine Art-papper.

Fotografiskt papper

Stacks Image 64

Yta: Lustre

Bilderna printas på fotografiskt papper (som framkallas i mörkrum) med halvblank yta med lite lyster.

Ger en mycket bra bildkvalitet med stort färgomfång(som en högkvalitativ förstoring), god tålighet mot bland annat fingeravtryck och bra hållbarhet.
Stacks Image 69

Yta: Silk

Bilderna printas på fotografiskt papper (som framkallas i mörkrum) med halvmatt yta som har en diskret vinylstruktur.

Ger en mycket bra bildkvalitet med stort färgomfång(som en högkvalitativ förstoring), mycket god tålighet mot bland annat fingeravtryck (bättre än lustre) och bra hållbarhet.

Fine Art-papper

Stacks Image 78

Matt Fine Art-papper

Bilderna skrivs ut med bläckstråleskrivare på ett 240 grams Fine Art Matte Paper - ett matt, neutralvitt papper med mycket slät yta.

Papperet är gjort av cellulosa med en liten mängd vitmedel och printas med en Fine Art Inkjet bläckstråleskrivare med pigmentbläck i 12 färger.

Ger en helt annan känsla i bilderna än det fotografiska papperet. Färgerna blir lite mer dämpade. Det har hög hållbarhet, men är känsligare mot smuts och mekanisk påverkan.
Stacks Image 85

Cotton Rag Fine Art-papper

Bilderna skrivs ut med bläckstråleskrivare på ett 310-grams Fine Art Matte Cotton Rag-papper - ett varmvitt papper med lätt strukturerad yta.

Papperet är gjort av 100% bomull och printas med en Fine Art Inkjet bläckstråleskrivare med pigmentbläck i 12 färger.

Ger en fantastisk känsla i bilderna. Det är lite mer stuns i färgerna än det matta papperet. Det har mycket hög hållbarhet (bättre än fotografiskt papper), men är känsligare mot smuts och mekanisk påverkan, dock mindre än det matta fine art-pappret.

Fine Art Matte Cotton Rag är det mest exklusiva och lyxigaste alternativet!