Företagsfotografering

En rolig företagsfotografering med agenttema

019-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit

Den här gången vill jag berätta lite om ett väldigt kul och omväxlande fotouppdrag jag nyligen gjorde åt Höglandets kommunalförbund i Eksjö.

Jag har tidigare fotograferat delar av deras varierande verksamhet, och bilderna har använts i informationsmaterial och på webbsidor. Nu var det dags att uppdatera med lite nya bilder av verksamheten och dessutom komplettera med nya personalbilder. Därutöver behövdes bilder till rekryteringsmaterial för framförallt Höglandets IT.

Uppdraget indelades i fyra delar; gruppbilder av de olika avdelningarna och teamen, personalporträtt, bilder av personal i arbete ute i de olika verksamheterna och rekryteringsbilder åt Höglandets IT.

Reklambyrån Fem punkter knäckte idén att personalen vid Höglandets kommunalförbund ju är lite som hemliga agenter; de jobbar i bakgrunden och rycker ut som superhjältar när det behövs för att lösa problem.

Agenttemat tog vi fasta på, och när vi fotograferade gruppbilder av de olika teamen, blev det också några bilder där personalen klätt upp sig som agenter. Temat tolkades ganska fritt, och det var väldigt kul att se vilket engagemang vissa hade lagt ner. Det är ju inte förbjudet att ha kul på jobbet, och detta var verkligen att förena nytta med nöje.

Efter det tog vi agenttemat till ytterligare en nivå, och tillsammans med några utvalda ur personalen, gjorde vi några bilder där vi hämtade inspiration från lite olika agentfilmer och superhjältar. Höglandets IT har behov av kvalificerad personal, och för att få tag på rätt personal måste man vända sig både inom och utom höglandskommunerna. Ska man bli sedd och locka till sig intresset, måste marknadsföringsmaterialet stå ut och skilja sig från mängden. Du kommer förmodligen att kunna se några av bilderna i rekryteringsannonser framöver (en bild är redan publicerad).

Jag gav mig sedan ut i verksamheten för att fotografera bland annat supportpersonal ute hos sina klienter, på möten med ledningsgrupper och personal på kontor och arbetsplatser, för att sedan avsluta med personalporträtt.

Sådana här företagsfotograferingar gillar jag verkligen. Att fotografera personalen ute på deras ordinarie arbetsplatser är både intressant och utmanande. Man måste kunna hantera olika ljussituationer, kommunicera med personalen och försöka förstå vad det är som kan vara väsentligt att visa. Att man dessutom får veta mer om verksamheten och olika jobb är intressant och lärorikt!

Bilderna med agenttemat var naturligtvis också väldigt kul att fotografera. Där fick jag tillsammans med ledningen och HKF:s informatör skissa upp idéer för bilderna, leta upp rätt miljö och arrangera situationer samt ljussätta dem för att få rätt stämning och stil på bilderna.

017-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit

018-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit020-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit021-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit030-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit023-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit024-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit026-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit022-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit027-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit028-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit029-agenter-itsupport-secretagents-hemligaagenter-personalfotografering-foretagsfotografering-hoglandetsit-hit

001-foretagsfotografering-mote-styrelsefotografering002-foretagsfotografering-mote-styrelsefotografering003-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering004-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering005-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering006-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering007-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering008-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering009-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering010-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering011-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering012-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering013-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering014-företagsfotografering-personalfotografering-verksamhetsfotografering

personalportratt-foretagsportratt-HKF-02

Comments

Bilderna får tala på Eksjöbostäders nya hemsida!

En av min målsättningar under året är att visa en lite bredare bild av min fotografering än tidigare. Jag visar ju mestadels bilder från mina bröllops- och porträttfotograferingar, trots att fotografering åt företag, kommuner och andra organisationer är den största delen av min verksamhet. På den här sidan kommer det nog mest att vara bröllopsbilder även framöver, men jag kommer att blanda in ett och annat av mina andra fotojobb.

Idag börjar jag med två skärmdumpar från Eksjöbostäders och Eksjö Kommunfastigheters nya hemsida, som lanserades sent i höstas. Det var ett ganska omfattande uppdrag, som innebar att leverera i princip hela det nya bildmaterialet till webbplatsen. Ett mycket kul och utmanande uppdrag!

Det som är särskilt roligt, är att Eksjöbostäder och Eksjö Kommunfastigheter verkligen har valt att satsa på bilderna! Det är stora och maffiga bilder som möter besökaren, och man vill försöka förmedla känslan av den fantastiska plats som Eksjö är att bo på. Jag nöjer mig med att visa de två skärmdumparna, resten får ni titta på direkt på webbplatsen. Hoppas ni gillar den!
Skärmavbild 2014-03-28 kl. 23.24.48Skärmavbild 2014-03-28 kl. 23.24.33
Den nya webbsidan är gjord av Effect Reklambyrå AB i Vimmerby.

Comments

Pensionat Solhöjden i Mariannelund

Pensionat Solhöjden... bara smaka på det namnet... pensionat Solhöjden - låter det inte mysigt? Och det är det!

På Kullagatan i Mariannelund finns ett litet hemtrevligt pensionat som drivs av Julia Wirensjö, en ung och driftig tjej med känsla för att kombinera en gammal anrik byggnads själ med ombonade och moderna inredningsinslag samt god mat. Hennes koncept är att, under större delen av året, erbjuda möjligheter för företag att ha mindre konferenser på pensionatet, med allt vad de kan behöva. På sommaren tillhandahåller hon prisvärda rum för turister, väl anpassade för barnfamiljer som besöker till exempel Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, eller någon av de många andra platserna från Astrid Lindgrens berättelser i närheten.

2011-05-20_0013-2 2011-05-20_0043
2011-05-20_0244-2
2011-05-20_0016 2011-05-20_0220
2011-05-20_0328 2011-05-20_0343
2011-05-20_0051 2011-05-20_0082
2011-05-20_0163

De flesta bilderna ovan kommer att användas i en blivande broschyr som produceras av Ordförrådet. Kolla även Pensionat Solhöjdens hemsida.

Comments

Jul(i) och december


Äsch, jag kan inte undanhålla er de här två månadsbilderna i Fortivas kalender för 2011 längre. De passar också bra för att önska alla mina vänner och kunder riktigt god jul och ett gott nytt år!




Comments

Ett av årets roligaste fotouppdrag - Fortivas kalender


Som en för tidig julklapp damp en kalender ner i brevlådan igår och påminde mig om ett av årets roligaste fotouppdrag - att fotografera kalenderbilder till Nässjöföretaget Fortiva.



Fortiva är en företagsgrupp som är specialiserad på verktyg för borrning, svarvning, fräsning och uppspänning. Det naturliga vore därför kanske att göra en kalender som antingen var full med bilder på deras produkter, eller helt enkelt en "traditionell kalender för en mansdominerad bransch", men nej...

Istället kom försäljare, tekniker, kund- och marknadsansvariga och till och med VD:n till min studio fullastade med prylar för att vi tillsammans skulle kunna göra en personlig och rolig kalender!

Varje månadsblad, utom juli och december, presenterar en medarbetare i ett tema som har med aktuell månad att göra. Medarbetarens personlighet och fritidsintressen lyfts fram i både bild och text. När dagen var slut hade därför bland annat fotbollar, slalomutrustning, höbalar, rökbord, flera hundar och mycket mera passerat studiogolvet!











Juli och december fick egna teman och där tänjde vi på gränserna! Fortivas personal bjöd verkligen på sig själva! Bilder kommer i ett senare blogginlägg!

Tack till alla på Fortiva, och särskilt idésprutan Sandra Ekman (som lämpligt nog är marknadsansvarig) för ett roligt uppdrag! Hoppas ni hade lika kul som jag!

PS För övrigt så skriver Fortiva om kalenderfotograferingen i julnumret av sin kundtidning Kennakonnässören. Kolla på sidan 12!
Comments

Som de flesta andra webbplatser använder den här också cookies för att hålla kolla på dig och ge dig bästa möjliga användarupplevelse.