Femhundra gillare!

500

Hurra! Idag nådde antalet gillare på min Facebook-sida upp till det magiska femhundrastrecket! Jag är jätteglad, och känner mig både stolt och ödmjuk inför det stora antalet. Jättekul!

Nu korkas den virtuella champagnen upp och det blir fest! Jag lovar bjuda er på en och annan fin bild även i framtiden, om ni hänger med mot nästa mål.

Tack allihop!Comments

God jul och gott nytt år!

Johan Lindqvist Fotografis julkort 2013 - Norra Storgatan i Eksjö under en vinterstorm

Comments

Gott Nytt År!

Ett riktigt gott nytt år önskar jag alla gamla och nya besökare på hemsidan!

I vanlig ordning brukar jag börja året med en liten uppdatering av hemsidan - så även i år. Dock sker ingen större designuppdatering i år, utan bara mindre puts och fix. Jag har bland annat uppdaterat min logga lite grann och bytt system för bildvisning på mina bildsidor. Loggan är lite elegantare, och känns i alla fall mera rätt för mig idag. Bildvisningen anpassar sig nu efter besökarens skärmstorlek och visar därför större bilder för de flesta. Jag har inte fyllt på med fler eller nyare bilder än, men det kommer! Förhoppningsvis upplever du att hemsidan är lite renare och snyggare.

Bröllopsprislistan är under uppdatering, och nya priser för 2012 kommer att läggas upp om någon dag eller två.

Inom kort kommer jag att berätta om mina fotografiska "nyårslöften", eller målsättningar inför 2012, så kom tillbaka hit snart igen!

Comments

Ny design... igen?


Nu har jag gjort en liten uppfräschning av hemsidan. Ingen dramatisk förändring, men det blev lite renare och lite snyggare. Jag har också lagt till några ikoner för att enklare hitta mig på de vanligaste social medierna. Vad tycks?

Comments

Året börjar med en uppdatering av hemsidan


Det handlar inte om någon stor uppdatering, men en lätt uppfräschning av hela systemet och en omdesignad startsida. Startsidan innehåller nu, förutom lite informationstext, även de senaste inläggen från bloggen. Det gör att besökarna utan att klicka vidare kan se det senaste uppdaterade på hemsidan. Snart kommer även lite nya bilder i bildspelet på startsidan...

I bildgallerierna finns redan nu en del nya bröllopsbilder från 2010, och min målsättning är att lägga in ett par bilder till varje dag i någon vecka framåt.

Bröllopsåret 2011 börjar redan den 15/1 med ett vinterbröllop i Nävelsjö i Vetlanda kommun mellan Lina och Sebastian! Vinterbröllop är väldigt roliga att fotografera! Naturligtvis kommer bilder på bloggen!

winter wedding, vinterbröllop, brud, brudgum, brudpar

Bilden ovan är från ett vinterbröllop förra året, då jag hade förmånen att få fotografera Ann-Sofie och Oscar i gamla stan i Eksjö. Det var sjutton minusgrader, men de var tåliga och vi fick jättefina bilder! Se fler bilder i det gamla blogginlägget Vinterbröllop!

Välkommen till ett nytt år på www.johanlindqvist.com!

PS. Du följer väl mig på Facebook och Twitter?

Comments

Enklare adress på Facebook!


Äntligen hittade jag hur man skall göra! Nu hittar Du till Johan Lindqvist Fotografi på Facebook på den något mer logiska adressen
http://www.facebook.com/johanlindqvistfotografi
Comments

Facebook!


Nu finns jag också på Facebook!


Än så länge är det rätt tomt där, men jag hoppas på att kunna fylla på med lite bilder och aktuell information där också. Måste bara sätta mig in i hur det fungerar med kopplingar mellan t.ex. den här bloggen och Facebook...
Comments

Nu fungerar bildsidorna!


...men jag är inte nöjd med utseendet. Dock fungerar de bättre än de gamla sidorna, som var inbäddade med hjälp av en så kallad iFrame. Bilderna hämtas som innan från mitt konto på flickr (http://www.flickr.com/photos/johanlindqvist/), och tyvärr fanns inte möjligheten att förändra designen på sidorna. Åtminstone inte utan egen kodning, och det vill jag som sagt undvika. Nu använder jag en liten plugin till RapidWeaver som heter RapidFlickr.

Jag har en ytterligare ny version på gång, med snyggare utseende, men den kräver lite mer arbete med bilderna innan det är dags att sjösätta den.

Bilderna är dock desamma som tidigare. Lägger väl ut ytterligare någon eller några bilder under kvällen, om jag hinner, så kolla ofta!
Comments

Nya hemsidan!


Nu har jag äntligen bytt hemsida! Eller åtminstone utseende...

Det var inte så att jag egentligen var missnöjd med den gamla, men jag bytte från PC till Mac för drygt ett år sedan, och jag har inte kunnat administrera den gamla hemsidan från Macen, då det (numera föråldrade) programmet jag designade och skötte hemsidan med inte finns för Mac. Programmet använder dessutom en teknik, som inte funkar klockrent på mitt webbhotell, så det hade ändå varit dags att byta.

Gamla hemsidan


Jag är inte intresserad av att lära mig koda själv, så därför behöver jag ett lättskött program med möjligheter att göra det jag vill. Det finns många flashiga fotografhemsidor att inspireras av, men jag vill ha en enkel design, och jag vill kunna sköta systemet själv. Bilderna skall få ett ökat fokus jämfört med tidigare!

Efter mycket luskande på nätet valde jag att använda Rapidweaver, men sedan var jag ju tvungen att välja och ändra ett något tema, så att det blev som jag ville ha det. Fördelen med Rapidweaver är att jag nu kan ändra design utan att behöva ändra innehållet.

Nåja, nu är sidan ute, och arbetet med att fylla på med innehåll kan börja... Det som ligger närmast är att prislistan för 2010 skall läggas ut! Sedan kommer en hel del nyheter, som jag fyller på med efterhand jag hinner. Det är ju faktiskt fotografering jag håller på med, inte webbdesign...

En annan nyhet är ju den här bloggen! Här har jag tänkt att blogga om mitt fotograferande och bilder i allmänhet, men i början blir det nog lite nyhetsrapportering om hur hemsidan utvecklas. Vi får se vad det blir av bloggen!

Välkomna till min nya hemsida! Klicka gärna runt och ge mig synpunkter på både design och innehåll!
Comments

Som de flesta andra webbplatser använder den här också cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse.