Min nya bröllopsfotoblogg!

Efter många om och men, och efter ganska lång tid, har jag äntligen kommit igång med den nya bröllopsbloggen. Jag hoppas du hänger med dit och läser om mina bröllopsfotograferingar och annat bröllopsrelaterat. Jag ska även försöka lägga in lite tips och råd för dig som planerar bröllop och vad man bör tänka på i samband med bröllopsfotograferingen. Klicka här och gör ett besök!

brollopsfotograf-Johan-Lindqvist-bloggar-smalandska-brollop
Comments

Femhundra gillare!

500

Hurra! Idag nådde antalet gillare på min Facebook-sida upp till det magiska femhundrastrecket! Jag är jätteglad, och känner mig både stolt och ödmjuk inför det stora antalet. Jättekul!

Nu korkas den virtuella champagnen upp och det blir fest! Jag lovar bjuda er på en och annan fin bild även i framtiden, om ni hänger med mot nästa mål.

Tack allihop!Comments

God jul och gott nytt år!

Johan Lindqvist Fotografis julkort 2013 - Norra Storgatan i Eksjö under en vinterstorm

Comments

Nytt år och ny design på hemsidan!

2014-01-01_0001Årets allra första exponering, tagen endast fyra sekunder in i 2014! Det kommer att bli många till under året...

Jag vill tacka alla gamla och nya kunder, kollegor, leverantörer, samarbetspartners, följare, gillade och tillfälliga besökare för ett bra år och samtidigt önskar er ett riktigt gott nytt år!

2013 var ett hektiskt år med många roliga, utmanande och stimulerande uppdrag och även en del administration i samband med byte av företagsform (från enskild näringsverksamhet till aktiebolag). Under våren skall jag försöka blogga om en del av förra årets fotojobb. Jag hoppas på att 2014 blir minst lika bra, och att jag hinner lägga mer tid på det som är huvuduppgiften; att skapa bilder åt både kunder och mig själv.

Som ett startskott för det nya året sjösätter jag nu äntligen en ny version av min hemsida. Den gamla versionen har tjänat väl, men den nya innehåller ett antal förbättringar;

  • Enklare och renare design.

    Jag har tagit bort lite "lull-lull" för att du, som besökare, skall kunna fokusera på det som du förhoppningsvis kommit hit för; mina bilder. En del överflödigt innehåll har tagits bort, men det kommer också att tillkomma en del nytt efterhand. Jag vill att sidan skall vara ren, snygg och enkel att förstå. Det är lätt att vilja stoppa in en massa effekter, men de ökar oftast inte användbarheten, så det försöker jag låta bli att göra.
  • Större bilder och bättre upplösning.

    Bilderna är alltid det viktigaste. Jag ställer höga kvalitetskrav. Både på hemsidan och när jag fotograferar åt en kund. Därför har en strävan varit att den nya hemsidan skall kunna visa större och skarpare bilder, och inte minst, bilderna skall visas snyggt och skarpt även på Apples högupplösta så kallade Retina-skärmar (på iPad och MacBook Pro). Jag kommer att fylla på med "Retina-klara" bilder från och med nu, men ändrar inte i de gamla blogginläggen.
  • Responsiv design.

    Många surfar idag på sina mobiler och surfplattor. Jag med. Säkert du också. Den gamla sidan fungerade på alla plattformar, men den nya anpassar sig efter vilken plattform du använder. Allt för att du skall få en så angenäm upplevelse som möjligt när du är här!

Inledningsvis kommer det att vara ett något begränsat innehåll på sajten. Jag fyller på efterhand som jag hunnit jobba igenom och uppdatera informationen. Alla gamla blogginlägg har dock följt med, och jag rekommenderar att du använder sökfunktionen för att hitta det du letar efter.

Jobbet med den nya hemsidan och att jag haft fullt upp med jobb under hösten har gjort att jag inte hunnit eller orkat uppdatera bloggen speciellt ofta, men nu blir det förhoppningsvis ändring på det! Häng med mig under 2014!Comments

Nu är det dags att blogga igen!

DSC_3147
Oj, vad länge sedan det var jag bloggade! Nu får det bli skärpning! Jag har ju en hel del som jag inte visat er…

Det är ju kul att ha mycket att göra, men samtidigt trist att man inte hinner med allt man vill.

Nåja. Nu är det i alla fall dags att blogga ifatt lite bröllop mm. Håll ögonen öppna! Snart kommer mer!

Comments

Gott Nytt År!

Ett riktigt gott nytt år önskar jag alla gamla och nya besökare på hemsidan!

I vanlig ordning brukar jag börja året med en liten uppdatering av hemsidan - så även i år. Dock sker ingen större designuppdatering i år, utan bara mindre puts och fix. Jag har bland annat uppdaterat min logga lite grann och bytt system för bildvisning på mina bildsidor. Loggan är lite elegantare, och känns i alla fall mera rätt för mig idag. Bildvisningen anpassar sig nu efter besökarens skärmstorlek och visar därför större bilder för de flesta. Jag har inte fyllt på med fler eller nyare bilder än, men det kommer! Förhoppningsvis upplever du att hemsidan är lite renare och snyggare.

Bröllopsprislistan är under uppdatering, och nya priser för 2012 kommer att läggas upp om någon dag eller två.

Inom kort kommer jag att berätta om mina fotografiska "nyårslöften", eller målsättningar inför 2012, så kom tillbaka hit snart igen!

Comments

Ny design... igen?


Nu har jag gjort en liten uppfräschning av hemsidan. Ingen dramatisk förändring, men det blev lite renare och lite snyggare. Jag har också lagt till några ikoner för att enklare hitta mig på de vanligaste social medierna. Vad tycks?

Comments

Året börjar med en uppdatering av hemsidan


Det handlar inte om någon stor uppdatering, men en lätt uppfräschning av hela systemet och en omdesignad startsida. Startsidan innehåller nu, förutom lite informationstext, även de senaste inläggen från bloggen. Det gör att besökarna utan att klicka vidare kan se det senaste uppdaterade på hemsidan. Snart kommer även lite nya bilder i bildspelet på startsidan...

I bildgallerierna finns redan nu en del nya bröllopsbilder från 2010, och min målsättning är att lägga in ett par bilder till varje dag i någon vecka framåt.

Bröllopsåret 2011 börjar redan den 15/1 med ett vinterbröllop i Nävelsjö i Vetlanda kommun mellan Lina och Sebastian! Vinterbröllop är väldigt roliga att fotografera! Naturligtvis kommer bilder på bloggen!

winter wedding, vinterbröllop, brud, brudgum, brudpar

Bilden ovan är från ett vinterbröllop förra året, då jag hade förmånen att få fotografera Ann-Sofie och Oscar i gamla stan i Eksjö. Det var sjutton minusgrader, men de var tåliga och vi fick jättefina bilder! Se fler bilder i det gamla blogginlägget Vinterbröllop!

Välkommen till ett nytt år på www.johanlindqvist.com!

PS. Du följer väl mig på Facebook och Twitter?

Comments

Bröllopsprislistan för 2011


Bröllopsprislistan är nu uppdaterad till 2011 års version. Inga stora överraskningar väntar för den som jämför med 2010 år prislista. Jag testar att erbjuda digitala bildpaket åtminstone ett år till.

Vill Du vara säker på att kunna göra en bokning av bröllopsfotografering, så boka så snart som möjligt! Kalendern fylls på hela tiden...
Comments

Enklare adress på Facebook!


Äntligen hittade jag hur man skall göra! Nu hittar Du till Johan Lindqvist Fotografi på Facebook på den något mer logiska adressen
http://www.facebook.com/johanlindqvistfotografi
Comments

Bröllopsprislistan för 2010 är klar!


Nu är äntligen bröllopsprislistan klar! Du hittar den på den här sidan.
Comments

Huvudbry...


Jag sitter fortfarande och jobbar med prislistan för bröllopsfotograferingar under 2010. Jag håller på och förändrar min prismodell, så att prislistan fortfarande skall återspegla den valfrihet jag vill erbjuda mina kunder, men samtidigt vara enklare att förstå. Det är inte helt lätt... och det krävs en del tankearbete för att priserna skall hamna på rätt nivå.

Tidigare om åren har jag ju haft en helt flexibel prislista där jag debiterat en grundkostnad, som hade sitt ursprung från tiden med film i kameran, och tillägg för varje arbetstimme och produkt därutöver. Då var jag ju främst tvungen att ta betalt i proportion till materialkostnaderna. Numera går det ju åt mindre förbrukningsmaterial, men betydligt mer arbete och löpande kostnader för kameror och datorer, kalibrerade bildskärmar och backupsystem. Arbetstiden och sådana kostnader är enkla att glömma, och det kanske man inte heller tänker på som kund.

Som bröllopsfotograf är man ju inte bara någon som är skicklig med sin kamera, utan också en garanti för att det verkligen blir bra bilder från bröllopsdagen även om det är dåligt väder, svåra ljusförhållanden, mörka kyrkor eller nervösa brudpar. Om man skall kunna erbjuda en sådan trygghet måste man också ha backup för allt. Genomarbetade arbetsmetoder, dubbla kamerahus och att använda flera olika minneskort mm är en självklarhet!

Jag har i alla fall bestämt mig att testa en ny sak under 2010, som många frågat efter - jag kommer att sälja färdigbearbetade digitala filer för de brudpar som vill skriva ut bilder själva. Motivet till att jag inte gjort det tidigare är främst att jag har velat kunna garantera att alla bilder som hänger på väggarna hemma hos mina kunder skall hålla en kvalitet som jag kan stå för. Nu riskerar jag att tappa den kontrollen, men de kunder som vill ha utskrifter av högsta kvalitet, kommer naturligtvis även i fortsättningen kunna beställa dem av mig.

Nähä, nu tar jag lite mer kaffe och fortsätter med prislistan...
Comments

Facebook!


Nu finns jag också på Facebook!


Än så länge är det rätt tomt där, men jag hoppas på att kunna fylla på med lite bilder och aktuell information där också. Måste bara sätta mig in i hur det fungerar med kopplingar mellan t.ex. den här bloggen och Facebook...
Comments

Nu fungerar bildsidorna!


...men jag är inte nöjd med utseendet. Dock fungerar de bättre än de gamla sidorna, som var inbäddade med hjälp av en så kallad iFrame. Bilderna hämtas som innan från mitt konto på flickr (http://www.flickr.com/photos/johanlindqvist/), och tyvärr fanns inte möjligheten att förändra designen på sidorna. Åtminstone inte utan egen kodning, och det vill jag som sagt undvika. Nu använder jag en liten plugin till RapidWeaver som heter RapidFlickr.

Jag har en ytterligare ny version på gång, med snyggare utseende, men den kräver lite mer arbete med bilderna innan det är dags att sjösätta den.

Bilderna är dock desamma som tidigare. Lägger väl ut ytterligare någon eller några bilder under kvällen, om jag hinner, så kolla ofta!
Comments

Nya hemsidan!


Nu har jag äntligen bytt hemsida! Eller åtminstone utseende...

Det var inte så att jag egentligen var missnöjd med den gamla, men jag bytte från PC till Mac för drygt ett år sedan, och jag har inte kunnat administrera den gamla hemsidan från Macen, då det (numera föråldrade) programmet jag designade och skötte hemsidan med inte finns för Mac. Programmet använder dessutom en teknik, som inte funkar klockrent på mitt webbhotell, så det hade ändå varit dags att byta.

Gamla hemsidan


Jag är inte intresserad av att lära mig koda själv, så därför behöver jag ett lättskött program med möjligheter att göra det jag vill. Det finns många flashiga fotografhemsidor att inspireras av, men jag vill ha en enkel design, och jag vill kunna sköta systemet själv. Bilderna skall få ett ökat fokus jämfört med tidigare!

Efter mycket luskande på nätet valde jag att använda Rapidweaver, men sedan var jag ju tvungen att välja och ändra ett något tema, så att det blev som jag ville ha det. Fördelen med Rapidweaver är att jag nu kan ändra design utan att behöva ändra innehållet.

Nåja, nu är sidan ute, och arbetet med att fylla på med innehåll kan börja... Det som ligger närmast är att prislistan för 2010 skall läggas ut! Sedan kommer en hel del nyheter, som jag fyller på med efterhand jag hinner. Det är ju faktiskt fotografering jag håller på med, inte webbdesign...

En annan nyhet är ju den här bloggen! Här har jag tänkt att blogga om mitt fotograferande och bilder i allmänhet, men i början blir det nog lite nyhetsrapportering om hur hemsidan utvecklas. Vi får se vad det blir av bloggen!

Välkomna till min nya hemsida! Klicka gärna runt och ge mig synpunkter på både design och innehåll!
Comments

Som de flesta andra webbplatser använder den här också cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse.